Kategorier
Uncategorized

Symposion sätter mästarklass på Stockholm Beer & Whisky Festival

Grattis alla whiskyvänner! I år blir Stockholm Beer and Whisky Festival något alldeles extra. Succémässan som nu arrangeras för 21:a gången har blivit en mötesplats för smakupplevelser, kunskap och feststämning för hela dryckesvärlden. I vanlig ordning, vågar vi säga efter de senaste årens fantastiska framgångar i festivalens olika tävlingar, är Symposion på plats – och mer än någonsin. I år gör vi en storsatsning på Nacka Strandsmässan som ingen annan importör kan matcha.

Vad sägs om bortemot 300(!) av våra allra bästa whiskysorter, av världens bästa calvados, vodka och allt annat som gör Symposion till Dryckessveriges mest unika och mest imponerande hovleverantör? Aldrig någonsin har vi haft så mycket klasswhisky och aldrig någonsin så många för den svenska publiken okända buteljerare av högsta internationella mästarklass.

Bland mycket annat nämner vi gärna två helt nya märken: Malts of Scotland och The Nectar. Båda är kultförklarade buteljerare som har fått whiskyvärlden att häpna och deras whisky har i stort sett aldrig sålts i Sverige.

I år ställer vi ut i tre montrar. Moderskeppet är som vanligt Symposions stora mässmonter som du möter på vår vanliga mässplats i Hall 1. Dessutom presenterar vi stolt en separat Benromach-monter där vi ställer ut hela sortimentet från Speysides minsta destilleri. Vi slår ett extra slag för vår nya succé Benromach 10 YO på 35 cl-flaska.

I vanlig ordning träffar du internationella storheter i våra montrar. Vi får besök av Gordon & MacPhails Michael Urquhart, Springbanks John MacCallum och legendaren Frank McHardy, Andrew Crook kommer med sina Coopers Choice och från Paris kommer Didier Ghorbanzadeh med hela det fantastiska japanska Nikka-sortimentet. Dessutom gör calvadoskungen Christian Drouin åter ett välkommet Stockholmsbesök. Naturligtvis kommer våra gäster och våra egna specialister att hålla masterclasses och leda provningar. Läs gärna mer om dessa och boka plats på festivalens hemsida. Biljetter till mässan köper du enklast på Ticnet. Så här hittar du till Nacka Strandsmässan.

För dig som redan nu vill bekanta sig med vårt sortiment under mässdagarna finns information att hämta i vår sortimentslista.

Varmt välkomna att fira Whiskysveriges stora högtid och träffa oss och våra entusiastiska ambassadörer i Stockholm, torsdag till lördag 27–29 september och torsdag till lördag 4–6 oktober. Det blir ett hejdundrade kalas!

Vännerna på Symposion International AB