Caol Ila Single Cask för svenska marknaden

Tack vare Symposions mångåriga samarbete med Gordon & MacPhail har svenska whiskyälskare allt som oftast kunnat njuta av fat som buteljerats exklusivt för den svenska marknaden. Det gör såklart whiskyn lite extra speciell.

Nu är det dags igen och vi har, med gemensamma krafter, nosat och provat oss fram till en, i vårt tycke, formidabel whisky som bara går att köpa på Systembolaget; En 18-årig, first fill bourbonfatlagrad och gräsbrandsrökig Caol Ila. Buteljerades i juli 2021 vid naturlig fatstyrka på 55,3%.

Kommande

Caol Ila 2002 (18YO), 1st Fill Single Bourbon Barrel for Sweden, 55,3%

Säljstart

Säljstart framflyttad. Nytt datum meddelas senare.

Ytterligare produktinformation

Artnr:

41060-01

Alkoholhalt:

55,3%

Ursprung:

Islay, Skottland

Typ:

Single Malt Scotch Whisky

Producent:

Gordon & MacPhail

Destilleri:

Caol Ila Distillery

Destillerad:

Måndag, 9 september 2002

Buteljerad:

Tisdag, 6 juli 2021

Ålder:

18 år

Fat:

First fill bourbon barrel, Cask No. 8368

Totalt antal flaskor:

192 fl.

Antal flaskor till Sverige:

192 fl.

PRIS

1 778 kr

STORLEK

70 cl

RÖKIGHET

Smaknoter

Färg:

Gyllene.

Doft:

Ugnsbakade äpplen, charkuterier och ananas. Därefter farinsocker och lakrits i kombination med söt rök.

Smak:

Citronzest, vitpeppar, tropiska frukter och örter.

Eftersmak:

Kraftfull med söt frukt, rostad ek och glödande björkved.

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.