Sök
Stäng denna sökruta.

Vår filosofi

Symposion är ett Malmöbaserat familjeföretag med en uttalad strategisk ambition att förse dryckesintresserade svenskar med smakupplevelser i världsklass. Genom kunskap och engagemang utvecklar Symposion dryckesintresset och genom goda och långvariga relationer med noggrant utvalda producenter förses den svenska marknaden med produkter av yppersta kvalitet.

Symposion har länge och målmedvetet lagt grunden till godare dryckesvanor, till kunskap och det högt utvecklade och bitvis unika dryckesintresse som finns i vårt land. Inget annat företag är i närheten när det gäller utmärkelser och priser på internationella dryckesmässor. Oss veterligen kan inget annat företag i hela dryckesvärlden visa upp ett lika prestigefyllt prisskåp.

Vår filosofi baserar sig på de fem grundpelarna smak, passion, kvalitet, kunskap och sortiment.

[fancy_header3]Smak[/fancy_header3]
Allt vi jobbar med är smak. Allt vi gör handlar om en enda sak – smaken. Det är upplevelser, kvalitet och genuint hantverk kring livets allra godaste som kännetecknar smakernas hus. Sedan två decennier har företaget specialiserat sig på att ge dryckes-intresserade svenskar upplevelser utöver det vanliga.

4

 

 

 

 

[fancy_header3]Passion[/fancy_header3]
Vi jobbar med små ofta familjeägda producenter, där besjälade entusiaster lägger passion och kärlek i sina produkter. Symposion samarbetar uteslutande med leverantörer i yttersta världseliten, ofta med små, familjeägda producentföretag som drivs av passionerade entusiaster som aldrig gör avkall på kvalitet. Därför är Symposions rykte grundmurat och därför avböjs alltid nya affärsrelationer som på något vis kan devalvera denna ställning.

1

 

 

 

 

[fancy_header3]Kvalitet[/fancy_header3]
Det är i det lilla storheten finns. Våra produkter finns ofta bara i ett mycket litet antal. De produkter, tjänster och upplevelser vi erbjuder håller en kvalitetsnivå som aldrig kan jämföras med sådant som massproduceras för att säljas över hela världen. Numera finns många importörer som levererar högklassig whisky till svenska whiskyentusiaster. Men Symposion är ledande, både när det gäller kvalitet och sortimentsdjup.

3

På Stockholm Beer & Whiskyfestival 2012 tilldelades whisky från Symposion fler medaljer än whisky från företagen på andra och tredje plats tillsammans. Inte mindre än fyra guld, tio silver och fyra bronsmedaljer tilldelades oss. Det är ett enastående resultat med tanke på de stora multinationella bolagens förmåga att marknadsföra sina produkter.

[fancy_header3]Kunskap[/fancy_header3]
Ingen kan mer om whisky, calvados, armagnac och andra smakupplevelser än vi. Ingen erbjuder lika sensationella upplevelser. Vi banar vägen för det svenska dryckesintresset, vi utbildar entusiasterna och lägger grunden till ett mer smakfullt Sverige.

När Symposion började arbeta med whisky under det tidiga 1990-talet fanns en handfull maltwhiskysorter på Systembolaget. Symposion var det företag som banade väg för förändringen. Under några år byggde företaget upp, utbildade och skapade en svensk whiskymarknad som i dag anses vara världsledande när det gäller kunskap, intresse och engagemang. Uppskattningsvis finns ett tusental whiskyklubbar i Sverige – något som saknar motstycke i andra länder.

2

Symposion har en unik kunskap i sina led. Keeper of the quaich Thomas Kuuttanen är en av världens mest prisbelönta master blenders. De produkter han har skapat – whisky, akvavit och vodka – har tilldelats guldmedaljer vid i stort sett samtliga världens viktigaste dryckestävlingar som The International Wine & Spirit Competition, San Francisco World Spirits Competition, The Destillata Awards och The Sommelier’s Trophy. I Symposions stab och nätverk finns flera medarbetare som räknas till den svenska och den internationella dryckesvärldens främsta kunskapskällor.

[fancy_header3]Sortiment[/fancy_header3]
Vårt sortiment är ett av dryckesvärldens största. Vi erbjuder prisbelönt whisky från i stort sett samtliga skotska destillerier, liksom från de främsta japanska. Även världens ledande calvados, vodka, cognac och rom samt ett stort antal andra helt unika drycker – sublimt smaksatt med resor och upplevelser. Symposion är mycket mer än whisky. Företaget representerar även cognacshuset Filloux, armagnac från familjen de Montal, calvados från Coeur de Lion och en lång rad andra högkvalitativa drycker.

Det är ingen överdrift att påstå att Symposions portfölj är en av världens bästa. Utöver destillerier som Springbank, Benromach och japanska Nikka Group, representeras även världens främsta oberoende buteljerare Gordon & MacPhail.

I portföljen finns också egen- och svensktillverkade produkter. I Slottsparken i centrala Malmö växer kryddorna till Malmö Akvavit som buteljeras i samma stad och som rönt internationell ryktbarhet och belönats med medaljer i The Inernational Wine & Spirit Competition i London liksom akvaviten Snönubben och bittern Esping.

Lämna ett svar

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.