Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Glen Grant

Whiskey

Lanseringsdatum: 2021-03-20

 

Slutsåld/Få Kvar

Söta sherryaromer blandat med farinsocker, apelsin och kanel. Noter av krämig vaniljsås kombineras med mjölkchoklad. Inledningsvis söt med en pepprig antydan. Smaker av fruktkompott leder till nygjord apelsinmarmelad och inslag av nymalt kaffe. Förkolnad ek åtföljs av en grapefruktkant på slutet. Söta sherryinfluenser som fortfarande finns kvar tillsammans med krämig mjölkchoklad och en ren citruskant.

PRIS

619,00 Kr

STORLEK

700 ML

RÖKIGHET

Mer om Glen Grant Distillery Label 2008

Färg: Guld. UTAN VATTEN: Doft: Söta sherryaromer blandat med farinsocker, apelsin och kanel. Noter av krämig vaniljsås kombineras med mjölkchoklad. Smak: Inledningsvis söt med en pepprig antydan. Smaker av fruktkompott leder till nygjord apelsinmarmelad och inslag av nymalt kaffe. Förkolnad ek åtföljs av en grapefruktkant på slutet. MED VATTEN: Doft: Söta sherryinfluenser som fortfarande finns kvar tillsammans med krämig mjölkchoklad och en ren citruskant. Subtila toner av kola och russin blandas med en touch av kanel. Smak: Söt och mjuk med rika chokladsmaker som leder till en explosion av kalk, förkolnad ek och på slutet kombinerat med en mentolkant. Kropp: Medium. Finish: Medium i längd med kvardröjande citrus anteckningar. Tillsätt vatten med försiktighet. Whiskystil: En överraskande Speyside single malt.

Flaska

700 ml

Alkoholhalt

40%

Sockerhalt

<3,0 g/l

Ursprung

Producent

Vatten

700 ml

Jäsning

40%

Malt

<3,0 g/l

Buteljerad

Skottland

Destillat

Glen Grant

Ålder

700 ml

Fat

40%

Totalt antal flaskor

<3,0 g/l

Antal flaskor till Sverige

Skottland

Mer om

GLEN GRANT

Glen Grant är ett destilleri som grundades 1840 i Rothes, Speyside, som producerar skotsk whisky med singelmalt. Glen Grant, som tidigare ägdes av Chivas Brothers Ltd, mest känt för sin Chivas Regal-blandade skotsk whisky, köptes av det italienska företaget Campari Group i december 2005.

Recensioner

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo ipsum dolor sit amet
Amanda Lee
Ceo & Founder Crix
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo ipsum dolor sit amet
Adam Cheise
Head Of Sales , Intel

Skottland

Skottland är utan tvekan whiskyns hemland, även om konsten att göra whisky kom från annat håll. I Skottland finns de flesta av världens mest berömda destillerier och skotsk single malt har blivit stilbildande för all världens whisky.

Skotsk whisky omgärdas av lagar som ofta kan upplevas som överdrivet protektionistiska, men regelverket har i hög grad bidragit till att Skottland blivit världens ledande whiskynation. Att Skottland är whiskyvärldens epicentrum är i hög grad relaterat till förekomsten av råvaror som torv, korn och källvatten.

Den skotska whiskyn har flera stilar och landet är indelat i olika whiskyregioner, som i någon mån är kännetecknande för den whisky som produceras just där. I Skottland finns omkring 150 destillerier och dessutom ett stort antal fristående buteljerare.

Skottland är också födelseplatsen för blendwhiskyn, flera av världens mest kända blendwhiskysorter är skotska.

Symposion

Symposion var ett av de första dryckesföretagen i Sverige som började producera spritdrycker efter att statliga AB Vin & Sprits produktionsmonopol upphörde 1994.

Efter att till en början ha inriktat sig på klassiska snapsar har produktionen genom åren även innefattat likörer, vodka, gin och whisky. Fokus har alltid varit småskalig och kvalitetsinriktad produktion. Ett av de mest kända egna varumärkena är Malmö Akvavit, en skånsk ”nationalsnaps” som har en egen historia och ett eget sällskap. 

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.