Sök
Stäng denna sökruta.

Symposion - the house of taste

Det svenska intresset för kvalitetsdrycker är större än i många andra länder. I början av 1990-talet bidrog Malmöföretaget Symposion till att förändra svenskarnas dryckesmönster i en alltmer kvalitetsmedveten riktning. När det statliga importmonopolet upphörde 1994 fick Symposion Systembolagets inköpsorder nummer 1.

Genom att utbilda en nation av brännvinsdrickare i konsten att dricka bättre har Symposion i stor utsträckning lagt grunden till det stora svenska whiskyintresset.

Symposion är ett familjeföretag som grundades av familjen Kuuttanen. Familjens drivkraft är ett stort intresse för goda drycker, god mat och trevligt umgänge. Man knöt tidigt kontakter med andra familjeföretag som drevs av samma passion och sökte sig till små entusiastiska producenter som med själ och hjärta tillverkade exceptionella drycker. Detta är alltjämt något som kännetecknar de samarbeten Symposion har med leverantörer över hela världen.

I dag har Symposion en grundmurad ställning som importör och som producent med utmärkelser som Whisky Hall of Fame, Årets Whiskyimportör och Keeper of the Quaich.

Symposion erbjuder ett brett sortiment av premiumdrycker inom främst whisky och rom, men även inom kategorier som exklusiv cognac, armagnac, och andra spritdrycker som egenproducerad akvavit och snaps.

Symposions filosofi baserar sig på de fem grundpelarna smak, passion, kvalitet, kunskap och mångfald.

Våra värdeord

Smak

Allt vi gör handlar om smak. Det är upplevelser, kvalitet och genuint hantverk kring livets allra godaste som kännetecknar Symposion House of Taste hus. Sedan snart tre decennier har Symposion specialiserat sig på att erbjuda smakupplevelser utöver det vanliga.

Passion

Vi älskar det vi gör och söker alltid efter nya upplevelser. Vi jobbar tillsammans med små, ofta familjeägda, och alltid passionerade producenter med samma inställning. Därför är Symposions rykte grundmurat och vi avböjer alltid affärsrelationer som på något vis kan devalvera denna ställning.

Kvalitet

Det är i det lilla storheten finns. Våra produkter finns ofta bara i ett mycket litet antal. De produkter, tjänster och upplevelser vi erbjuder håller en kvalitetsnivå som aldrig kan jämföras med sådant som massproduceras för att säljas över hela världen.

 

Kunskap

Vår ambition är att ingen ska kunna mer om whisky, rom, armagnac och andra smakupplevelser än vi. I början av 90-talet banade vi vägen för det svenska whiskyundret och vi fortsätter outtröttligt att arbeta för ett mer smakfullt Sverige.

Mångfald

Det är ingen överdrift att påstå att Symposions portfölj är en av världens bästa. Utöver många av dom främsta whiskyproducenterna från Skottland, Japan och Indien så representerar vi även flera av världens mest hyllade leverantörer av rom, cognac och armagnac. 

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.