Arvet från Mr George

Arvet från Mr George

George Urquharts betydelse för Gordon & MacPhail och för hela whiskyindustrin kan knappast överskattas. George Urquhart började arbeta i firman, tillsammas med sin far, 1933. När han startade sin bana var singelmaltwhisky närmast en marginalprodukt i dryckesbutikerna, när han gick ur tiden 2001 var maltwhisky en av världens mest älskade och hyllade spritsorter. Det är såklart en överdrift att säga att det endast är George Urquhart som står bakom den utvecklingen, men han var definitivt en av dem som ledde singelmaltens segertåg över världen. Michael Jackson, en av världens mest ansedda whiskyskribenter, beskrev George Urquharts livsgärning: ”I believe that single-malt whisky would simply not be available today were it not for the work of George Urquhart”.

Gordon & MacPhail hyllar nu arvet från ”The Father of Whisky” med en ny prestigeserie: Mr George Legacy.

Vart och ett av de fat som kommer att buteljeras under denna etikett bär George Urquharts stämpel. Det är han som valt ut dem, låtit fylla dem och givit dem en plats i lagren där de har fått ligga kvar för att skapa whiskyhistoria – den är här nu.

Den första utgåvan av Mr George Legacy är en 67-årig Glen Grant, destillerad på själva julafton 1953, lagrad på ett förstagångs sherryfat.


GLEN GRANT 1953 1ST FILL SHERRY BUTT MR GEORGE LEGACY

SLUTSÅLD
GLEN GRANT 1953 1ST FILL SHERRY BUTT, MR GEORGE LEGACY, 67 YO, 59,4%

Säljstart: Torsdag 26 augusti, webblansering kl. 10:00
Artnr: 11012-01
Pris: 62 950 kr
Alkoholhalt: 59,4%
Ursprung: Speyside, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Destillerad: Torsdag, Julafton, 24 december, 1953
Buteljerad: Tisdag, 5 januari, 2021
Ålder: 67 år
Årgång: 1953
Fat: First-fill Sherry Butt, Cask No. 4209
Antal flaskor totalt: 355 fl.
Antal flaskor till Sverige: 9 fl.
Smaknoter

SE VILKA BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


Aktuellt och läsvärt

Mithuna
- Indisk astrologi från Paul John Läs mer

Nytt från Cadenhead
- Sherry- & Madeiralagrad Craigellachie och 35-årig North British Läs mer

Två klassiska Springbank
- 12 Year Old Cask Strength och Hazelburn 13 Year Old Limited EditionLäs mer

Kvartett från Mars
- Förstautgåva och rökwhisky från Tsunuki, tropiskt lagrad Komagatake och vinfatslagrad Cosmo Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08