Sök
Stäng denna sökruta.

Slutsåld

Savanna Herr 57 High Ester Rhum Reunion Inox, 2006

Smaknoter

Färg:

Färglös

Doft:

Rik och fruktig, en hel korg med den tropiska och fruktrika mångfald som finns på Réunion. Ananas och passionsfrukt, som en perfekt sommarcocktail

Smak:

Elegant och delikat. En diskret hyllning till sockerrören, fruktig, mest gula tropiska frukter, toner av kronärtskocka och mineraler med en lätt medicinal känsla

Eftersmak:

Lång, tydlig och uppfriskande, ganska torr, som en utsökt tropisk dessert, intensiv och smakrik

Artnr:

11310-01

Alkoholhalt:

57%

Ursprung:

Réunion, Indiska Oceanen (Departement till Frankrike)

Typ:

Ljus rom

Producent:

Destilleri:

Savanna Distilleries

Destillerad:

April 2006

Buteljerad:

April 2019, Batch nr 3, april 2019

Ålder:

13 år

Råvara:

Melass

Jästtyp:

Hemlig

Jäsning:

11 dagar

Destillation:

Kopparpanna (Alambic)

Esterhalt:

423,4 g/hlap

Lagring:

Rostfri ståltank i 13 år

Totalt antal flaskor:

2400 fl.

Antal flaskor till Sverige:

120 fl.

PRIS

617 kr

STORLEK

70 cl

SÖTMA

Inget tillsatt socker

Savanna Herr 57 High Ester Rhum Reunion 2006 Inox

Savanna Herr 57 skapades som ett experiment för att utveckla så mycket estrar som det bara var möjligt. Melassen fick jäsa i hela elva dagar innan mäsken potstilldestillerades och tappades på ståltank där den fick mogna i 13 år. Den ovanliga långlagringen på ståltank ger Savanna Herr 57 en explosion av smaker från engelsk konfekt till tropiska frukter.

Läs mer om producenten

Savanna

Réunion Island är en avlägsen ö mitt ute i indiska oceanen cirka 80 mil rakt österut från Madagaskar utanför Afrikas sydkust. Ön ingår i Maskarenerna och är administrativt en del av Frankrike. De obebodda Réunion-öarna koloniserades av fransmän på 1500-talet. Länge var Réunion ett viktigt handelscenter och en provianteringshamn för sjöfarten mellan Europa och Orienten, men sedan Suezkanalen tillkom förlorade ön i betydelse. 

Destillerie de Savanna

Réunion Island är en avlägsen ö mitt ute i indiska oceanen cirka 80 mil rakt österut från Madagaskar utanför Afrikas sydkust. Ön ingår i Maskarenerna och är administrativt en del av Frankrike. De obebodda Réunion-öarna koloniserades av fransmän på 1500-talet. Länge var Réunion ett viktigt handelscenter och en provianteringshamn för sjöfarten mellan Europa och Orienten, men sedan Suezkanalen tillkom förlorade ön i betydelse. 

Destillerie de Savanna byggdes i slutet av 1940-talet av sockerfabrikören Emile Hugot i staden Saint Paul i regionen Savanna. 1992 lät man uppföra en större anläggning vid sockerfabriken Bois-Rouge på nordöstra delen av ön. Där sker numera hela produktionen från den närbelägna odlingen och beskärningen av sockerrören till destillering och buteljering. 

På senare år har Savanna uppmärksammats mer och mer av romentusiaster. De avlägsna öarna producerar en rom som är mycket smakrik och elegant och bjuder på smaker från en av romvärldens mest okända och avlägsna platser.

Skottland

Skottland är utan tvekan whiskyns hemland, även om konsten att göra whisky kom från annat håll. I Skottland finns de flesta av världens mest berömda destillerier och skotsk single malt har blivit stilbildande för all världens whisky.

Skotsk whisky omgärdas av lagar som ofta kan upplevas som överdrivet protektionistiska, men regelverket har i hög grad bidragit till att Skottland blivit världens ledande whiskynation. Att Skottland är whiskyvärldens epicentrum är i hög grad relaterat till förekomsten av råvaror som torv, korn och källvatten.

Den skotska whiskyn har flera stilar och landet är indelat i olika whiskyregioner, som i någon mån är kännetecknande för den whisky som produceras just där. I Skottland finns omkring 150 destillerier och dessutom ett stort antal fristående buteljerare.

Skottland är också födelseplatsen för blendwhiskyn, flera av världens mest kända blendwhiskysorter är skotska.

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.