Sök
Stäng denna sökruta.

Slutsåld

Rhum Bielle, Rhum Agricole Marie-Galante, 2001

Smaknoter

Färg:

Mahogny.

Doft:

Tät och stram, elegant med florala noter, inslag av röda vinbär och hallon.

Smak:

Torr massiv Ek, svart lakrits, varm, djup.

Eftersmak:

Lång och lite eldig, - åldern avslöjas åter.

Artnr:

85864

Alkoholhalt:

53.7%

Ursprung:

Guadeloupe

Typ:

Franska Skolans Rom

Producent:

Bielle

Destillerad:

2001 - mars månad

Buteljerad:

2015 - juli månad

Ålder:

14 år

Råvara:

100% sockerrörsjuice

Destillation:

Traditionell med Alambic (pot still) och kollon.

Fat:

Ex Bourbon - fat nr 2

PRIS

3 785 kr

STORLEK

70 cl

SÖTMA

Inget tillsatt socker

Skottland

Skottland är utan tvekan whiskyns hemland, även om konsten att göra whisky kom från annat håll. I Skottland finns de flesta av världens mest berömda destillerier och skotsk single malt har blivit stilbildande för all världens whisky.

Skotsk whisky omgärdas av lagar som ofta kan upplevas som överdrivet protektionistiska, men regelverket har i hög grad bidragit till att Skottland blivit världens ledande whiskynation. Att Skottland är whiskyvärldens epicentrum är i hög grad relaterat till förekomsten av råvaror som torv, korn och källvatten.

Den skotska whiskyn har flera stilar och landet är indelat i olika whiskyregioner, som i någon mån är kännetecknande för den whisky som produceras just där. I Skottland finns omkring 150 destillerier och dessutom ett stort antal fristående buteljerare.

Skottland är också födelseplatsen för blendwhiskyn, flera av världens mest kända blendwhiskysorter är skotska.

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.