Foursquare – långt ifrån fyrkantigt tråkig

Foursquare – långt ifrån fyrkantigt tråkig

Copie-de-P1030019-400Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som har en särställning i romvärlden. Det var hit de första europeiska handelsskeppen anlände och sjömännen kom i kontakt med den lokala spriten ”kill-devil”, som var invånarnas namn på den rom som såldes på barerna i Bridgetown. Några av dagens destillerier är mer än 300 år gamla.

Foursquare är ett av Barbados mest omtalade destillerier och utsågs 2016 till bästa romproducent både vid International Wine and Spirits Competition och International Spirits Challenge.

2015 inledde destillerichefen Richard Seale ett samarbete med romvärldens ledande buteljerare, Velier. Det har resulterat i en rad fascinerande lanseringar, varav Principia är en av de mest hyllade. Det är en Single Blended Rum i brittisk stil, dvs både potstill- och kolonndestillerad. Tre års lagring på bourbonfat och sedan ytterligare sex år på sherryfat. Webblansering 28 februari.

Mörkt mahognyfärgad. Stor doft med drag av choklad, vanilj, råsocker, pekannötter, muskot, kanel, exotiska träslag, tropisk frukt, russin och sherry. Fyllig och mycket smakrik. Torr, men med en söt förnimmelse. Crème Brûlée, vanilj, karamelliserat råsocker, tropisk frukt och nötter. Styrkan bäddas in av övriga smaker så att den nästan inte märks mer än som en behaglig värme i bröstet. Lång, varm och kryddig finish med vanilj och sherrytoner.

HAMPDENOVERPROOF

FOURSQUARE PRINCIPIA VELIER

Säljstart: Fredag 28 februari, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40367-01
Pris: 1 375 kr
Alkoholhalt: 62 %
Ursprung: Barbados
Typ: Engelska skolan, Single Blended Rum (potstill och kolonn från samma destilleri)
Råvara: Melass
Destillation: Potstill (double retort) + Traditional Coffey Still
Destillerad: 2008
Buteljerad: November 2017
Ålder: 9 år (tropisk lagring, 43% angels share)
Fat: Bourbonfat 3 år + Sherryfat 6 år
Totalt antal: 5 400 fl.
Antal flaskor till Sverige: 120 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 


Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08