Sök
Stäng denna sökruta.

Till Trinidad reser vi med Compagnie des Indes, en fransk indie-buteljerare som blivit något av en komet på den internationella romhimlen. Hemligheten bakom framgångarna ligger i grundaren Florent Beuchets magnifika nätverk inom romvärlden och hans näst intill magiska förmåga att välja ut fina fat som hämtas hem till Frankrike för slutlagring i egna lagerhus innan de buteljeras och åter skeppas ut över världen.

Företagets varumärke är en hommage till de pionjärer som trafikerade Atlanten för att handla med dyrbara och sällsynta varor, däribland rom som snart blev den viktigaste lasten. Compagnie des Indes buteljerar rom från hela världen i mängder av stilar, men fäster alltid stor vikt vid ursprung, äkthet och terroir.

Trinidad T.D.L. High Proof

 

De två öarna Trinidad och Tobago delar statsförvaltning, tidigare var ögruppen en brittisk koloni, självständigheten proklamerades 1962. Öarna ligger bara tio kilometer utanför Venezuelas kust och har därför ett viktigt strategiskt läge för såväl handel som militära ambitioner. Öarna har närmast perfekta förutsättningar för att odla sockerrör.

Trinidad Distillers Limited TDL grundades 1949. Bolagets stora produkt är Angostura som tillverkas här och exporteras till världens alla länder. 1973 köptes närbelägna Fernandez Distillers upp och införlivades i verksamheten. Och när Caroni stängde 2003 blev TDL den enda kvarvarande romdestillatören på Trinidad.

Slutsåld

TRINIDAD 2006 (12YO) T.D.L. HIGH PROOF, 60%, Compagne des Indes

Säljstart

Fredag 5 april, utvalda butiker

Ytterligare produktinformation

Artnr:

40387-01

Alkoholhalt:

60%

Ursprung:

Trinidad, Trinidad Distillers Limited

Typ:

Engelska skolan, Rum

Ålder:

12 år (ej solera)

Destillerad:

Dec 2006

Buteljerad:

Feb 2019

Råvara:

Melass

Destillation:

Kolonn

Fat:

Ex bourbon single cask #TTDS5

Övrigt:

<3g/l, inget tillsatt socker

Totalt antal flaskor:

311 fl.

Antal flaskor till Sverige:

288 fl.

PRIS

923 kr

STORLEK

70 cl

Smaknoter

Om:

Trindidad 12 YO High Proof är följaktligen en rom i den brittiska skolan. Eleganta toner från ett stiligt kolonndestillerat melass-destillat gifter sig på bästa sätt med karaktärer som följer av tolv års lagring på ett generöst bourbonfat.

Doft:

Doften bjuder på körsbär, tobak, karamell, vanilj och mörk choklad.

Smak:

I smaken kommer citrus, engelsk apelsinmarmelad, lätta toner av chili, papaya, mynta och marsipan.

Eftersmak:

Den mäktiga muskelstyrkan på 60% ger en lång och härlig eftersmak med drag av råsocker, choklad och torkad frukt.

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.