Sök
Stäng denna sökruta.

Foursquare Patrimonio

Barbadosdestilleriet Foursquares ägare, familjen Seale, har sina rötter djupt förankrade på Barbados, där de levt och verkat sedan mitten av 1600-talet. Rom har de dock ”bara” sysslat med i 200 år, varav det senaste seklet under eget varumärke. Företaget drivs idag av femte generationen Seale.

Foursquare Distillery är utrustat med en kolonnpanna och en stor potstill som körs på melass. Lagringen sker sedan, vanligtvis, i Jack Danielsfat på plats på Barbados. Foursquare utsågs till “Rum Producer of the Year” vid International Spirits Challenge 2017.

Foursquare Patrimonio (betyder arv på svenska) är ett samarbete mellan Veliers Luca Gargano och Richard Seale. Det är en fjortonårig potstill- och kolonndestillerad rom som lagrats på ex bourbon- och sherryfat.

Slutsåld

FOURSQUARE PATRIMONIO, 58%

Säljstart

Torsdag 29 augusti, webblansering kl. 10.00

Ytterligare produktinformation

Artnr:

40584-01

Alkoholhalt:

58%

Typ:

Engelska skolan, Single Blended Rum

Ålder:

14 års tropisk lagring på Barbados

Destillerad:

2004

Buteljerad:

Februari 2019

Råvara:

Melass

Destillation:

Potstill, double retort + Traditional Coffey Still (dubbelkolonn)

Fat:

Blend av singellagrad (Ex Bourbon) och dubbellagrad (Ex Bourbon + Ex Sherry) rom

Övrigt:

Inget tillsatt socker

Totalt antal flaskor:

120 fl.

Antal flaskor till Sverige:

120 fl.

PRIS

1 954 kr

STORLEK

70 cl

Smaknoter

Doft:

I doften på denna mörka vällagrade rom möter kokos och choklad, ”Bounty” och toner från sherryfat som russin och fikon.

Smak:

Smaken är elegant, fyllig och mycket smakrik. Råsocker, mild tobak, mogna päron, tropisk frukt, kakao, vanilj och nötter.

Eftersmak:

I eftersmaken kommer vanilj, honung och en stillsam rökton.

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Romlandet Barbados

Barbados är en betydelsefull ö i romhistorien. Som Karibiens östligaste ö var det hit de tidiga Atlantfararna anlände. Barbados blev tidigt den viktigaste hamnen för Atlanttrafiken och romlasterna till Europa. Det är också här de allra äldsta romdestillerierna finns. Barbadosrom är urtypen för den brittiska skolan, smakrik, ofta potstilldestillerad och ibland nästan whiskylik.

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.