Sök
Stäng denna sökruta.

Hampden Great House Distillery Edition 2021

För tre år sedan lanserade Hampden Estate Distillery romserien ”The Great House” som fått sitt namn efter plantagens magnifika mangårdsbyggnad. The Great House har tjänat som ägarbostad och även använts för att lagra romfat i väntan på transport till hamnen. I dag är delar av byggnaden en exklusiv gästbostad för besökare på destilleriet. Great House-rommen har blivit mycket eftertraktad och nu är det dags för den tredje utgåvan från ”det stora huset”.

Hampden är känt för att göra en ovanligt esterrik och komplex rom i den brittiska skolans stil. Man låter mäsken vildjäsa under lång tid i stora jäshus. Man använder surmäsk, så kallad dunder, destillerar i potstills och lagrar på ekfat. Resultatet blir en gammaldags och mycket smakrik mörk rom som älskas av konnässörer över hela världen.

Exakt vad blenden i årets utgåva består i anges ej, men inofficiellt talas det om 80% LFCH (85-120 gr/hlpa) i kombination med 20% C<>H (1300-1400 gr/hlpa), vilket resulterar i högre total esterhalt än tidigare års buteljeringar.

Slutsåld

Hampden Great House Distillery Edition 2021 Old Pure Single Jamaican Rum, 55%

Säljstart

Torsdag 3 februari, webblansering kl. 10:00

Ytterligare produktinformation

Artnr:

41094-01

Alkoholhalt:

55%

Ursprung:

Trelawny, Jamaica

Typ:

Engelska skolan, Old Pure Single Jamaican Rum

Ålder:

Anges ej

Producent:

Hampden Estate Distillery

Destilleri:

Hampden Estate Distillery

Buteljerad:

2021

Råvara:

Melass

Vatten:

Från källa ca 4 km söder om destilleriet

Jästtyp:

Vildjäst

Jäsning:

Lång, från en vecka till flera veckor beroende på Distillery Marque

Destillation:

Pot still, Double retort

Fat:

100% ex-Bourbonfat

Distillery Marques:

Anges ej. Inofficiellt: LFCH (85-120 gr/hlpa) och CH (1300-1400 gr/hlpa).

Esterhalt:

Hög, 508,8 gr/hlpa

Lagring:

Tropisk lagring

Angels share:

Ca 8%

Sockerhalt:

Inget tillsatt socker

Övrigt:

Ofärgad, ej sockerjusterad

Antal flaskor till Sverige:

60 fl.

Totalt antal flaskor:

Anges ej

PRIS

999 kr

STORLEK

70 cl

SÖTMA

Inget tillsatt socker

Smaknoter

Stil:

Elegant och stiltypisk.

Doft:

Raffinerad. Kokos, akasiablommor och mogen ananas.

Smak:

Livlig och spänstig. Örtig och blommig, verbena och rosmarin.

Eftersmak:

Kvardröjande. Nybakat bröd, koriander, lime och kaprifol.

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.