Sök
Stäng denna sökruta.

Cognac från sjunde himlen – A.E Dor Vieille Réserve No. 7

I den äldsta delen av A.E Dors lagringskällare, paradiset, står rader av förseglade glasdamejeanner med årgångscognac. Den äldsta är från 1805, samma år som Napoleon besegrades vid slaget vid Trafalgar. I källaren finns också cognac från 1889 då 100-årsminnet av franska revolutionen firades och från 1914 då första världskriget bröt ut. Framsyntheten fortsätter. A.E Dor har till exempel lagt undan betydande lager av 1989 års cognac som ska börja säljas när 300-årsminnet av franska revolutionen firas 2089.

A.E Vieille Réserve No. 7 blandas av mycket gammal Grande Champagne cognac med en minimiålder på hela 40 år. De äldsta komponenterna är avsevärt mycket äldre än så.  Lagring under torra förhållanden resulterar i en kraftfull och kryddig cognac. 

Slutsåld

AE Dor Cognac Vieille Réserve No 7 Grande Champagne, 42%

Säljstart

Torsdag 29 september, webblansering kl. 10:00

Ytterligare produktinformation

Artnr:

94862-01

Alkoholhalt:

42%

Typ:

Cognac

Producent:

A.E. Dor

Ålder:

>40 år

Lagring:

Torr miljö

Antal flaskor till Sverige:

60 fl.

PRIS

2 678 kr

STORLEK

70 cl

Smaknoter

Färg:

Djup mahogny.

Doft:

Kraftfull och eldig med toner av läder, kryddor, kaffe, valnötter, aprikos, russin, vanilj och mörkt demerarasocker.

Smak:

Kraftfull inledning övergår i mångfacetterad elegans med inslag av mörk choklad, mogna cideräpplen, valnötter, kryddor, mörkt muscovadosocker och kaffe.

Eftersmak:

Mycket lång, kryddig och kraftfull med drag av karamell och kaffe.

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Romlandet Jamaica

Jamaica brukar beskrivas som romvärldens Islay. Jämförelsen är ganska relevant. På Jamaica finns flera betydelsefulla destillerier och den brittiska stilen är den av romstilarna som ligger närmast whiskyn. Även klimatet kan vara närmast brittiskt, det är svalare och präglat av salta havsvindar. Jamaicarommen är den mest smakrika av alla romstilar. Den i hög grad potstilldestillerade rommen får ofta jäsa med så kallad Dunder, en typ av surmäsk som förvaras i hålor i marken. Resultatet är en esterrik rom med mängder av smaker, kraftfull, kryddig och robust som en Islaywhisky.

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.