Sök
Stäng denna sökruta.

Två destillerier - en mästerlig whisky

När Nikka lanserade hyllningsserien till sin grundare Masataka Taketsuru häpnade whiskyvärlden. Det var som om Nikka tagit i med all kraft de hade för att kunna skapa något riktigt magnifikt. Masataka Taketsuru fick aldrig uppleva den enorma framgång hans livsgärning skulle resultera i. Han gick ur tiden 1979, då hade ingen i väst ens hört talas om Yoichi eller Miyagikyo. Det skulle dröja två decennier innan den japanska whiskyn fick den uppmärksamhet den har i dag.

Hyllningsserien till Taketsuru lanserades 2013. Sedan dess har Nikka mer eller mindre abonnerat på utmärkelser för sina Taketsuru-buteljeringar vid whiskytävlingar över hela världen. I takt med framgångarna har intresset, liksom priserna, ökat och efterfrågan är svår att tillgodose.

Taketsuru Pure Malt är en så kallad blended malt, alltså en maltwhisky som blandas av två eller flera singelmalter. Huvuddelen av whiskyn produceras på östkusten vid Miyagikyo, som är Nikkas ena destilleri. Den andra komponenten kommer från Yoichi på nordön Hokkaido.

I lager

Nikka Taketsuru Pure Malt, 43%

Säljstart

Fredag 3 maj, utvalda butiker (ca 55st) samt webblager kl. 10:00

Ytterligare produktinformation

Artnr:

41061-01

Alkoholhalt:

43%

Ursprung:

Japan*

Typ:

Blended Malt Whisky

Producent:

The Nikka Whisky Distilling Co., Ltd.

Destilleri:

Miyagikyo Distillery och Yoichi Distillery

Ålder:

Anges ej

Råvara:

Mältat korn

Fat:

Huvudsakligen ex-sherry fat och ombyggda amerikanska ekfat

Totalt antal flaskor:

Anges ej

Antal flaskor till Sverige:

3 500 fl.

PRIS

699 kr

STORLEK

70 cl

RÖKIGHET

Smaknoter

Färg:

Gyllene.

Doft:

Komplex och uttrycksfull. Fruktiga toner av apelsin, grapefrukt och mogna päron. Örter samt lätt inslag av torv.

Smak:

Rund och delikat. Maltig, kryddig, kardemumma och kanderad frukt.

Eftersmak:

Lång och fruktig med bittersöta toner av citrus och mörk choklad samt lätt rök.

*This product meets all the criteria of “Japanese whisky“ defined by the Japan Spirits & Liqueur Makers Association.

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.