Compagnie des Indies – rom i sjöfararklass

Compagnie des Indies – rom i sjöfararklass

Det franska romföretaget Compagnie de Indes är en av världens mest ambitiösa romdistributörer. Med stor passion samplar de rom från hela världen i ständig jakt på faten som är mest representativa för ursprunget. Man är mycket måna om att inte påverka karaktären och tillåter inga andra tillsatser än eftersötning med socker, vilket sker sparsamt och alltid anges. Compagnie des Indes hyllar den gamla sjöfararkulturen och de pionjärer som trafikerade Atlanten för att handla med dyrbara och sällsynta varor. Rom blev snart något av det viktigaste i lasten. Compagnie des Indes buteljerar i dag rom från hela världen i ursprungstypiska stilar. Nu lanseras tre prisbelönta blandningar som var för sig är mycket högklassiga och smakfulla.

Tricorne Blended White Rum 43%

Tricorne är en smakrik vit rom som är gjord på en blandning av rom från melass, sockerrör och Batavia Arrak (sprit av sockerrörsmelass och saft från kokospalmens blomkolvar. Batavia Arrak ä Sverige mest känd som huvudsmakgivaren i punsch). Ursprunget är Indonesien, Jamaica och Trinidad.

Smaknoter

Springbank
SPRINGBANK 15 YO, 46%

Säljstart: Torsdag 9 maj, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40536-01
Pris: 976 kr
Alkoholhalt: 46%
Destillerad: N/A
Buteljerad: 2018
Ålder: 15 år
Fat: 100% Sherryfat
Totalt antal flaskor: N/A – Dock hårt allokerad
Antal flaskor till Sverige: 150 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Caribes Blend Rum, 40%

The Caribes Blend är en blandning av rom från tre karibiska öar. 50 % kommer från Trinidad och bidrar med blommiga och fruktiga noter. 25 % är från Barbados och tillför kraftfullhet och kropp. Resterande 25 % är den kryddiga Demerara-romen från Guyana.

Smaknoter

Hazelburn
HAZELBURN, 10 YO, 46%

Säljstart: Torsdag 9 maj, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40537-01
Pris: 598 kr
Alkoholhalt: 46%
Destillerad: N/A
Buteljerad: 2018
Ålder: 10 år
Fat: 100% Bourbonfat
Totalt antal flaskor: N/A – Dock hårt allokerad
Antal flaskor till Sverige: 167 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Latino 5 yo Blend Rum, 40%

I ”Latino” kommer huvuddelen av smakerna från Latinamerika. 60 % är en söt och vaniljsmakande rom från Guatemala. Trinidad bjuder på blommig fruktighet med 20 % av innehållet. Barbados står för 10 procent med en aromrik och kraftfull rom och Guyana bidrar med 10 procent kryddig rom.

Smaknoter

Longrow Red

LONGROW RED 11 YO PINOT NOIR CASK STRENGTH, 53,1%

Säljstart: Fredag 3 maj, utvalda butiker + webb
Artnr: 40535-01
Pris: 979 kr
Alkoholhalt: 53,1%
Destillerad: N/A
Buteljerad: Januari 2019
Ålder: 11 år
Fat: 8 år på Bourbon Barrels + 3 år på Refill Pinot Noir Barriques (Grant Taylor’s Vali Vineyards, Nya Zealand)
Totalt antal flaskor: 9 000 fl
Antal flaskor till Sverige: 624 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

LYXWHISKY FRÅN GORDON & MACPHAIL
Läs mer

KANYA – ASIENS BÄSTA WHISKY?
Läs mer

VÄLLAGRAD GRAINWHISKY OCH KAXIG HIGHLANDER
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08