Smaken av Islay – Tradition, torv och rök

Smaken av Islay – Tradition, torv och rök

Det är lika bra att vi redan från början gör klart att detta är en egensinnig whisky med stor personlighet. The Ileach är ett muskedunder av smaker som man antingen älskar eller hatar.

Namnet The Ileach betyder ”mannen från Islay”. För den som tidigare smakat whisky från denna mytomspunna ö är kopplingen naturlig, då den har alla typiska Islay-dragen i form av kraft, rök, sälta och fyllighet.

På senare år, i takt med att rökig whisky ökat i popularitet, har flera fastlandsdestillerier ställt om delar av sin produktion för att kunna surfa med på rökwhiskyvågen. I många fall är resultaten goda, men ofta med en rökkaraktär som påminner mer om vedbrasa än om Islays maritima toner av tjära och sjögräs. Skillnaden ligger bland annat i torven som används för att röka maltkornet.

Att Islay dessutom har en flera hundra år lång tradition av att tillverka hårt torvrökt whisky har naturligtvis också betydelse.

För många är The Ileach känd som ”den gåtfulla Islay-malten”, då det är en väl förborgad hemlighet från vilket destilleri whiskyn kommer.

Först kan Ileach uppfattas som en ”uppercut” av smaker. Därefter är den härligt kraftfull, men samtidigt mjuk, varm och rund. En perfekt whisky för den som gillar karaktärsfull och smakrik whisky.

The Ileach är Sveriges mest köpta Islay-maltwhisky.

Doft och smak

Färg: Bärnstensfärgad
Doft: Kraftfull, mycket rökig och maltig doft med inslag av sherryfat, tjära, torv, valnötter, päron och aprikos.
Smak: Fyllig, smakrik och rökig med sherryfatskaraktär, lätt sötma samt drag av lakrits och nötter. Lång och behaglig eftersmak.

Passar till

Framför brasan efter segelturen, golfrundan, jakten eller fisket.

Nr 515 The Ileach, 40%: 312 kr

The Ileach på Systembolaget

The Ileach

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08