Sök
Stäng denna sökruta.

VELIER ROYAL NAVY VERY OLD RUM

Symposion handlar och har alltid handlat om smak. Det vill vi markera genom namntillägget House of Taste som beskriver exakt vad vårt arbete handlar om – smakupplevelser av genuint hantverk. Vår strävan att hitta samarbeten med små familjeägda företag säkerställer passion och kärlek i hantverket. Den kvalitet vi finner i deras ofta små volymer kan sällan eller aldrig upplevas i massproduktion. Vi vågar påstå att vår kunskap om whisky, calvados, armagnac och andra destillat är oöverträffad i landet och därför tar vi också på oss en bildningsuppgift inom området, både för konsument och dryckesproffs.

 

Slutsåld

VELIER ROYAL NAVY VERY OLD RUM, 57,18 %

Säljstart

Torsdag 31 januari, webblansering

Ytterligare produktinformation

Artnr:

40369-01

Alkoholhalt:

57,18 %

Typ:

Engelska skolan, Navy Rum

Ålder:

Viktat genomsnitt 17,42 år

Råvara:

Melass

Destillation:

Potstill + Kolonn

Fat:

Ex Bourbon, företrädesvis

Lagring:

Trindad, Caroni – tropiskt lagrad +20 år, Guyana, Demerara – lagrad i Europa +15 år, Jamaica, Pure Single Rums – tropiskt lagrad +12 år

Antal flaskor till Sverige:

60 fl.

PRIS

1 565 kr

STORLEK

70 cl

Fler nyheter

Inga fler webbartiklar att visa

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.