Sök
Stäng denna sökruta.

Recept

AKE OME!

Lätt och citrusfrisk longdrink med en fin touch av Nikka from the Barrel. Perfekt till nyårsminglets lyxiga kanapéer.

Ingredienser

30 ml Nikka from Barrel
60 ml torrt vitt vin
20 ml saltad citrus sherbert*
Friterad rispapper med guld och grapefrukt

Gör så här

Rör drinken i ett stort glas med mycket is i 20 sekunder. Sila ner i ett champagneglas eller coupe utan is och garnera med en bit friterat rispapper som är dammat med konfektyrguld och sprayad med grapefruktskal.

Recept

*Saltad citrus sherbert

Ingredienser

7-10 citroner
1 stor röd grapefrukt
50 cl citrusjuice
40 cl strösocker
En halv tsk salt till 50 cl juice

Gör så här

Riv citron- och grapefruktskal med ett fint rivjärn.

Pressa citron och grapefrukt och blanda alla ingredienser. Rör med jämna mellanrum till sockret smält och sila därefter genom en sil med fint nät.

Håller i kylskåpet i minst en månad.

Recept

Snabbversion AKE OME!

Originalreceptet är lätt att blanda, men kräver lite förberedelser. Därför har vi även tagit fram recept på en snabbversion.

Ingredienser

30 ml Nikka from Barrel
60 ml torrt vitt vin
3 tsk apelsinmarmelad av engelsk stil
10 ml citronjuice
Friterad rispapper med guld och grapefrukt

Gör så här

Rör drinken i ett stort glas med mycket is i 20 sekunder. Sila genom tesil ner i ett champagneglas eller coupe utan is och garnera med en bit friterat rispapper som är dammat med konfektyrguld och sprayad med grapefruktskal.

Nikka from the Barrel

Nikka from the Barrel, i den ikoniska lilla fyrkantiga flaskan, har sedan lanseringen 1985 utsetts till världens bästa blended whisky flera gånger om.

Blenden skapas huvudsakligen av malt- och grainwhisky från Nikkas egna destillerier, Yoichi och Miyagikyo. Whiskyn lagras till största delen på ex bourbonfat och den ovanligt höga alkoholhalten är tänkt att visa whiskyns karaktär när den hämtas direkt från fatet.

Fler recept

Dreams of Nikka

Recept Dreams of Nikka Raffinerad after dinner cocktail med tydligt, men välbalanserat, inslag av Nikka from the Barrel.  Ingredienser 40ml Nikka from Barrel20ml kryddad Bianco

Läs mer »

AKE OME!

Recept AKE OME! Lätt och citrusfrisk longdrink med en fin touch av Nikka from the Barrel. Perfekt till nyårsminglets lyxiga kanapéer. Ingredienser 30 ml Nikka

Läs mer »

Nyårskanapéer

Ake Ome! Nyår med Nikka Whisky på japanskt vis I Japan dricks whisky i huvudsak på krogar och i whiskybarer. Oftast serveras whiskyn som High

Läs mer »

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.