Nyheter

Compagnie des Indes

Guyana-rom med touch av port

Guyana-rom med en touch av port Guyana är ett litet och ganska okänt land med drygt 700 000 invånare på den sydamerikanska nordkusten.

Läs mer
Springbank

Trippelsläpp från Springbank

Trippelsläpp från Springbank Longrow Peated Longrow Peated är ett kraftfullt slagskepp i Springbanks armada. Det började som ett experiment när Springbank försökte sig

Läs mer

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.