Sök
Stäng denna sökruta.

Limburg whiskyfestival

Res med Symposion till legendariska Limburg

Nu har du chansen att få vara med om en whiskyupplevelse du aldrig glömmer. Följ med Symposion till festivalen i Limburg, en storslagen Oktoberfest, fast på våren och med whisky i världsklass i glasen.

Whiskyfestivalen i Limburg är världens mest legendariska whiskymässa. I april varje år vallfärdar världens whiskyvänner till den lilla vackra medeltidsstaden norr om Frankfurt. Samlare och troféjägare flyger in från hela världen för att under några dagar träffas, prova, handla och uppleva whisky som inte finns någon annanstans.

Limburgfestivalen är i första hand de oberoende buteljerarnas och samlarnas festival – även om uttrycket ”alla är där” också är relevant. Kvaliteten på provningar, master classes och i det som erbjuds i mässmontrarna saknar motstycke på någon annan festival.

I montrarna finns buteljeringar som du knappast trodde fanns, och samlarrariteterna är minsann inte bara skådebröd – det öppnas gladeligen whisky och hälls i mässglasen och flaskor som egentligen borde stå på museum byter ägare som på en marknad i Västergötland. Allt är till salu till mässpriser och vid hemfärden brukar resväskorna vara tunga att släpa på. Det gör att ”The Whisky fair” i Limburg har blivit den i största högtiden i whiskyvärlden. Det finns helt enkelt ingen motsvarighet.

Du måste naturligtvis följa med oss till Limburg nästa år. Den 26 april 2013 reser vi i arla morgonstund från Malmö och kommer hem på kvällen den 29. Vi reser i en bekväm långfärdsbuss där det kommer att hända trevliga saker på vägen ner genom Tyskland.

Pris för resa och boende i dubbelrum inklusive frukost är 3.695 kr (enkelrumstillägg 495 kr). Antal platser är begränsat.

Bokning av resan sker till [email protected] eller per telefon 035-21 26 10.

3.695:–

I priset ingår:

Bussresa från Malmö T/R

Inkvartering i delat dubbelrum på Hotel Zur Krone i Löhnberg inkl frukost. Löhnberg ligger cirka 2 mil från Limburg. Bussen kommer att köra flera gånger per dag till och från mässan i Limburg.

Inträde till mässan lördag och söndag.

Resegaranti.

Avbeställningsskydd ingår inte, men kan tecknas separat.

Lämna ett svar

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.