Sök
Stäng denna sökruta.

Varumärken

A.E. Dor

Ingen annat cognachus i världen kan uppvisa lika gammal och vällagrad årgångscognac som A.E. Dor. I de kultförklarade källarna i den lilla staden Jarnais finns cognac från före Napoleontiden. Huset brukar nämnas som det mest förnämsta i världen.

Läs mer →

 
Benromach Distillery

Ett klassiskt Speysidedestilleri beläget i Forres utanför Elgin. Grundat i slutet av 1800-talet, men stängt i den stora vågen av destillerinedläggningar som drabbade Skottland på 1980-talet. Uppköpt och räddat av Gordon & MacPhail och satt i produktion igen 1998.

Läs mer →

 
Cadenhead

WM Cadenhead är Skottlands äldsta oberoende buteljerare, verksamheten startade redan 1842 i Aberdeen. Cadenhead är kända för att buteljera anspråksfull whisky och rom. Sedan 1972 ägs Cadenhead av ägarfamiljen bakom Springbank Distillery.

Läs mer →

 
Compass Box

Är en oberoende buteljerare som drivs av den innovative John Glaser. Bolaget har gjort sig känt för en enastående uppfinningsrikedom när det gäller att laborera med fatlagringar och whiskysmaker. Ibland kontroversiellt, men alltid intressant och genuint uppfinningsrikt.

Läs mer →

 
Couer de Lion

Couer de Lion är calvadosvärldens i särklass mest prestigefyllda varumärke. Från gården i Normandie levererar dess ägare Christian Drouin calvados, cider och pommeau till stjärnkrogar och topprestauranger i alla stora matländer. Ingen annan producent har lika mycket gammal calvados i lager.

Läs mer →

 
De Montal

På slottet Slottet Le Rietourt i hjärtat av Gascoine tillverkar familjen de Montals armagnac med rötter ända tillbaka till Ludvig XV:s dagar. I den berömda källaren finns årgångar från slutet av 1800-talet och framåt. De Montal brukar rankas som en av världens främsta armagnacer.

Läs mer →

 
Fillioux

Det världsbrömda cognacshuset Fillioux grundades i bästa Grand Cru-läge i den gyllene triangeln i Cognac redan 1880. Ingen annan producent lägger lika mycket omsorg på odling, blandning och produktion. Resultatet har blivit en prestigecognac som rankas som en av världens absolut främsta.

Läs mer →

 
Glann ar Mor

Det franska destilleriet Glann ar Mor, som ligger vid Atlantkusten i Bretagne tre timmar väster om Paris, är ett av den nya whiskyvärldens mest intressanta destillerier. Inget annat destilleri är lika ålderdomligt och hantverksmässigt uppbyggt.

Läs mer →

 
Gordon & MacPhail

Familjeföretaget Gordon & MacPhail från Elgin i Speyside är världens mest framstående oberoende buteljerare. Inget annat företag har betytt lika mycket för maltwhiskyn, inget annat företag har lika mycket exklusiv och gammal whisky i sina lagerhus.

Läs mer →

 
Jack Wieber

Det är ingen överdrift att påstå att Jack Wieber har varit hovleverantör till Tysklands whiskyentusiaster i snart 20 år. Jack Wiebers Whisky World startade redan 1996 i Berlin av en whiskyentusaist med det svenskklingande namnet Lars-Göran Wieber.

Läs mer →

 
Liquid Sun

Whiskyfestivalen i Limburg är världens i särklass största samlarmässa. I april varje år vallfärdar whiskyvänner till den tyska medeltidsstaden. Personerna bakom ”The Whisky fair”, med Carsten Ehrlich i spetsen, har etablerat festivalen som den i största högtiden under whiskyåret. För att välkomna sina många gäster från jordens alla avlägsna hörn buteljerar Whisky Agency egna fat.

Läs mer →

 
Malts of Scotland

Thomas Ewers och hans Malts of Scotland har på mycket kort tid nått ett makalöst rykte bland whiskykonnässörer. Thomas Ewers kommer från Paderborn, en liten ort mellan Essen och Hannover. Ewers var en passionerad whiskysamlare som vid sidan av sin advokatverksamhet reste runt i Skottland, besökte destillerier och köpte whisky.

Läs mer →

 
Miclo

I skogarna i Alsace inte långt från tyska och schweiziska gränsen grundade 1962 vinhandlaren och fruktodlaren Gilbert Miclo det som blivit världens främsta fruktdestilleri. Idag tillverkar Miclo ett 30-tal olika fruktbrännviner och likörer med stor internationell framgång.

Läs mer →

 
Miyagikyo Distillery

Ingår i Nikka-koncernen. Byggdes av Masataka Taketsuru 1969 i staden Sendai, som länge var destilleriets namn. Vid Miyagikyo tillverkas förutom maltwhisky också grainwhisky till bolagets blendsorter. Destilleriet är sällsynt nog utrustat med två unika coffeypannor.

Läs mer →

 
Nikka

Nikka är ett bolag inom den stora Asahi Breweries-koncernen där destillerierna Yoichi, Miyagikyo och skotska Ben Nevis ingår. Nikka är också varumärket för flera av bolagets buteljeringar.

Läs mer →

 
Sansibar

Sansibar är en berömd restaurang på på den tyska paradisön Sylt. Ägaren Herbet Seckler ståtar med en vinlista med över 1 200 viner och hans whiskybar är värd en resa bara den. För några år sedan började Herbert Seckler marknadsföra egenbuteljerad whisky under namnet Sansibar Whisky.

Läs mer →

 
Silver Seal

Silver Seal är en italiensk oberoende buteljerare som har hyllats i de initierade internationella whiskykretsarna under många år. I rangen finns prestigefyllda nedlagda rariteter och noggrant handplockade moderna buteljeringar av yttersta kvalitet.

Läs mer →

 
Springbank Distillery

Ett av de mest anrika destillerierna i Skottland. En gång flaggskepp för en hel whiskyregion, Campbeltown i sydvästra Skottland. Springbank är det mest ålderdomliga av alla destillerieri. Troget hantverket tillverkar man en lång rad av olika whiskytyper som möts av den allra största respekt världen över.

Läs mer →

 
The Nectar

Den Beligiska buteljeraren The Nectar är hovleverantör till belgiska och holländska livsnjutare. The Nectar har ett imponerande utbud av rom, cognac, calvados, armagnac och på senare år även whisky.

Läs mer →

 
Vintage Malt

The Vintage Malt Whisky Company är en oberoende buteljerare från Glasgow. Företaget representerar berömda serier och märken som The Coopers Choice, Finlaggan och The Ileach.

Läs mer →

 
Yoichi Distillery

Grundades av den japanska whiskyns fader Masataka Taketsuru 1934. Anses i dag vara japans ledande kvalitetsdestilleri. Ägs av Nikka som är ett välkänt varumärke för bolagets många maltwhiskysorter. Förmodligen det mest prisbelönta av alla japanska destillerier. Har utsetts till best whisky in the world.

Läs mer →

 
Egna varumärken

Utöver våra leverantörer finns också en egen produktion av kryddat brännvin, blendwhisky och andra drycker. Våra brännvinssorter Malmö Akvavit, Snönubben och Esping julbäsk är mångas favoriter.

Läs mer →

Lämna ett svar

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.