Sök
Stäng denna sökruta.

Liquid Sun

Whiskyfestivalen i Limburg är världens i särklass största samlarmässa. I april varje år vallfärdar whiskyvänner till den tyska medeltidsstaden. Personerna bakom ”The Whisky fair”, med Carsten Ehrlich i spetsen, har etablerat festivalen som den i största högtiden under whiskyåret.

För att välkomna sina många gäster från jordens alla avlägsna hörn buteljerar Whisky Agency egna fat. Carsten Ehrlich väntar inte besök av vilka som helst, därför började han leta efter fat på det allra mest kräsna vis. Han nöjde sig inte med sådant som var bra, han fortsatte leta, och letade lite till. Han skickade tillbaka prover och begärde att få nya innan han slutligen fick fatt på fat att imponera på sina gäster med.

Liquid Sun är en serie Carsten Erhlich ursprungligen tagit fram för den japanska konnässörsmarknaden och den består av idel klasswhisky.

Lämna ett svar

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.