Sök
Stäng denna sökruta.

The Nectar

Den Beligiska buteljeraren The Nectar är hovleverantör till belgiska och holländska livsnjutare. The Nectar har ett imponerande utbud av rom, cognac, calvados, armagnac och på senare år även whisky. I dag är företaget specialiserat på whisky och mycket känt i konnässörskretsar.

The Nectar har över 2 000 olika produkter i sin portfölj, varav fler än 600 är whisky, mestadels med mycket anspråksfulla etiketter.

Lämna ett svar

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.