Sök
Stäng denna sökruta.

Silver Seal

Silver Seal är en efterföljare till den legendariska italienska buteljeraren Sestante som för tjugotalet år sedan buteljerade en rad numera närmast sägenomsusade fat. Företaget bakom varumärket upphörde med verksamheten i början av 90-talet, men återupptog buteljeringarna 1999 – denna gång under namnet ”Silver Seal” med initialerna ”SS” i en sköld över en tistel i sin logga. Whiskyn de nu buteljerade hade de köpt från den betydande skotska buteljeraren Douglas Laing. Europas whiskyentusiaster har hyllat Silver Seals prestigebuteljeringar i åratal, och betygen från Malt Maniacs och andra smakdomare har varit enastående.

Lämna ett svar

Speyside

Speyside är en whiskyregion i skotska högländerna i närheten av ett flertal floder, bland annat Spey.

Speyside har den största koncentrationen av whiskydestillerier i Skottland, ungefär hälften (ca 50) av destillerierna som tillverkar single malt whisky ligger här. Normalt har whisky från Highlands och Speyside ganska stor skillnad i smak. Whiskyn från Speyside är oftast lätt, elegant och utan större rökighet. Många av Skottlands mest kända whiskymärken kommer från Speyside, till exempel Glenfiddich, The Glenlivet, Glenfarclas och Macallan. Prefixet glen- förekommer ofta i Speyside och betyder dalgång.

I området finns bland annat floderna Findhorn, Lossie, Livet, Avon, Spey, Bogie och Deveron. Bland destillerier är namn med ”Glenlivet” populära och åtskilliga bindestrecks-Glenlivet finns, varav huvuddelen inte ligger vid floden Livet.

Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltliga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.